Artsen in de Kliniek

Botox

Wat is Botox?

Botox® is een eiwit dat als geneesmiddel twee effecten heeft: ten eerste blokkeert het de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren waardoor de beweging van spieren wordt verminderd of stopt. Tevens blokkeert het de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Dit voorkomt dat de zweetklieren zweet produceren.

In onze kliniek wordt botox voor meerdere indicaties gebruikt:

  • Bestrijding rimpels

  • Hoofdpijn (ontspanning van de spieren)

  • Spasme (een verhoogde rustspierspanning)

Hoe werkt het?

Door het samentrekken van oppervlakkige spiertjes (mimische spiertjes) ontstaan rimpels. In de fronsregio, op het voorhoofd en aan weerszijden van de ogen zijn deze rimpels het meest uitgesproken. Het effect wordt vaak ook ervaren als een ontspannen gevoel in de desbetreffende regio's.

Wanneer zie ik effect?

Enkele dagen na de behandeling is het effect al duidelijk zichtbaar. Na 10 dagen is het effect optimaal te zien. Het resultaat blijft 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Dit is echter wel afhankelijk van de sterkte van uw spieren en de behandelde zone.

De behandeling

Voor de Botox behandeling is een verdoving niet nodig. De naaldjes die worden gebruikt tijdens de behandeling zijn zeer dun, u zult alleen een klein prikje voelen.

Na de behandeling kan de huid rood of gezwollen zijn. Binnen enkele uren zal de roodheid en de zwelling wegtrekken. Wij adviseren om de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Vermijd echter het wrijven en/of masseren van het behandelde gebied gedurende 24 uur na uw behandeling.  U mag tevens niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan.

Please reload

Klikvoor meer informatie

Drs. H. Schouten

MKA Chirurg

Drs. J. Vincente

MKA Chirurg

Fillers

Radiesse

Wat is Radiesse® 
Radiesse® is een niet permanente filler waar rimpels en volume verlies mee kunnen worden behandeld.  Het is een filler waarvan het effect tot 2 jaar zichtbaar kan zijn. 

Hoe werkt het?
Radiesse® wordt diep in de huid ingebracht met een canule (een niet traumatische naald). Het is 
heel precies te doseren en kan gericht volumeherstel of verandering geven. Radiesse® stimuleert het lichaamseigen collageen en geeft daardoor ook versteviging van de huid. Hierdoor is Radiesse® vooral geschikt om volumeverlies aan te vullen (b.v. in de jukbeen regio). Het duurt enkele weken voordat de collageenvorming merkbaar wordt, het volume effect is al direct na de behandeling zichtbaar.

Wanneer zie ik effect? 
Het volume effect is direct na de behandeling al duidelijk zichtbaar. Door de verdoving en/of zwelling kan de eerste dagen na de behandeling het eindresultaat nog niet goed worden beoordeeld. 

Verdoving 

Radiesse® wordt aangebracht met een canule, door middel van een klein prikje wordt de huid op de intrede plaatsen van de canule verdoofd. Radiesse® wordt gemengd met verdovingsvloeistof (lidocaine) waardoor de gevoeligheid van de prikjes nog verder afneemt.

Direct na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling rood of gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele uren weer weg. Na de behandeling heeft u geen pijn en kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten.

Hyalaronzuur

Wat is Hyaluronzuur
Juvéderm® en Restylane® zijn gelen waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature voor in de jonge huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Dit geeft de huid een jeugdig en gezond uiterlijk. Er zijn wereldwijd al meer dan 10 miljoen hyaluronzuur behandelingen uitgevoerd; daarmee izijn Juvéderm® en Restylane® de meest meest gebruikte Hyaluronzuren ter wereld.

Hoe werkt het?
Hyaluronzuur wordt in kleine hoeveelheden met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd. In sommige gevallen wordt de gel net onder de huid geïnjecteerd. Het kan worden gebruikt om rimpels te verzachten of om de gezichtscontouren of de lippen te benadrukken. Hyaluronzuur is zeer precies te doseren en kan gericht volumeherstel of verandering geven.
  

Wanneer zie ik effect?
Het effect is direct na de behandeling al duidelijk zichtbaar. Door de verdoving en/of zwelling kan de eerste dagen na de behandeling het eindresultaat nog niet goed worden beoordeeld.

Verdoving
Verdoving is (behalve bij het inspuiten van de lippen) meestal niet nodig. Als u dat wilt kan door middel van een klein prikje de huid worden verdoofd. Aan Juvéderm® en Restylane® is een verdovings stof toegevoegd, tijdens de behandeling zorgt dit er voor dat het gebied wat behandeld wordt in lichte mate verdoofd raakt.

Direct na de behandeling
De huid kan direct na de behandeling rood of gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele uren weer weg. Na de behandeling heeft u geen pijn en kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten.

Please reload