Amsterdamstraat 75, 2032 PN, Haarlem | 023 5404900info@huidtherapie-haarlem.nl

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

© 2018 Huidtherapie Dorlas, All Rights Reserved | Privacy voorwaarden

Huid- en Oedeemtherapie

Huid- en Oedeemtherapie

Huidkliniek Dorlas streeft ernaar kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde zorg te bieden. Door actief te blijven op het gebied van nascholing kunnen wij optimale zorg blijven garanderen. De huidtherapeuten van Huidkliniek Dorlas bezoeken regelmatig congressen en cursussen om zo up to date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidzorg.

Acnetherapie

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel en wordt gekenmerkt door onder andere (open of gesloten) mee-eters, ontstekingen en pukkels. De Huidtherapeut kan verschillende behandelingen inzetten. Welke behandeling de therapeut kiest is echter afhankelijk van de soort acne. Acne waarbij ontstekingen op de voorgrond staat vergt een andere aanpak dan wanneer er voornamelijk mee-eters zichtbaar zijn. De volgende therapieën kunnen onderdelen zijn van een acnebehandeling. 

 

Oppervlakkige reiniging

Wassen, verweken, ontvetten en scrubben van de huid.

Dieptereiniging

Het verwijderen van de open en gesloten mee-eters, ontstekingen en talgophopingen. Deze zullen indien nodig, aangeprikt worden met een steriel naaldje.

 

Masker

Het Rejuvenating masker op basis van salicylzuur werkt desinfecterend, huidvernieuwend en trekt onzuiverheden uit de huid.

Peeling

Het aanbrengen van een peeling voor of na de dieptereiniging. De Huidtherapeut kiest een peeling afhankelijk van de soort acne. De werkzame stoffen kunnen onder andere natuurlijke fruitzuren zijn die het ontstekingsproces kunnen verminderen.

Camouflage

Het (eventueel) aanbrengen van de herstellende, ontstekingsremmende, medische camouflage Lycogel.

Begeleiding thuisverzorging

Om acnetherapie te ondersteunen is het toepassen van huidverzorgingsproducten noodzakelijk. 

Gedurende het behandeltraject zullen wij de behandeling en het resultaat samen evalueren. Indien nodig passen wij het behandelplan aan. 

Peelings

Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met behulp van een (fruit)zuur verweekt. De peeling veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de oude huidcellen worden afgestoten en zo ontstaat er een nieuwe huidlaag. Een peeling verbetert de barrièrefunctie van de huid, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van pigmentcellen en stimuleert elastine en collageen. De huid krijgt na een peelingkuur een andere structuur. De huid wordt egaler, strakker en ziet er gladder uit. Een peeling kan worden ingezet bij pigmentvlekken, acne, rosacea, verdikte littekens, chirurgische littekens, acne littekens, grove poriën, fijne lijntjes en rimpels.

Er zijn verschillende soorten peelings waarbij onderscheid wordt gemaakt in een oppervlakkige en een diepe peeling. Naast het verschil tussen een diepe en een oppervlakkige peel hangt de werkzaamheid af van de concentratie en de pH-waarde van het gebruikte (fruit)zuur.

Oppervlakkige Peel

Pumpkin peel

Deze peeling werkt op basis van onder andere pompoem enzymen en glycolzuur. De pompoen enzymen zorgen voor een afschilfering van de bovenste huidlaag en zijn tevens anti oxidanten. Glycolzuur stimuleert de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De peeling wordt ingezet bij acne, pigmentatie, inflammatoire acne littekens en anti-aging. 

 • Concentratie    x

 • Indicatie           acne, pigmentatie, inflammatoir acne litteken, anti-ageing 

 • Interval             2 weken

Lactic peel

Deze peeling werkt op basis van melkzuur. De werking van melkzuur is hydraterend en antimicrobieel. Daarnaast remt en onderdrukt het de aanmaak van overtollige pigmentcellen. Hierdoor is de peeling uitermate geschikt voor pigmentatieproblemen.

 • Concentratie    x

 • Indicatie           pigmentatie en anti-ageing 

 • Interval            2 weken

Salicylzuur peel

Deze peeling werkt op basis van enkel salicylzuur. Salicylzuur behoort tot de beta hydroxy zuren en komt van de boomschors van een wilg. De werking van salicylzuur is ontstekingsremmend, antibacterieel en talg oplossend en daarmee uitermate geschikt voor de vette en onzuivere huid. 

 • Concentratie    30%

 • Indicatie            acne, vette en onzuivere huid 

 • Interval             2 weken

Mangobrite peel

Deze peeling werkt op basis van onder andere melkzuur en mango pulp enzymen. Melkzuur heeft oplichtende eigenschappen en werkt in op pigment. Mango pulp enzymen bevatten vitamine C  en beta-carotene welke anti-oxidanten zijn. 

 • Concentratie     x

 • Indicatie            pigmentatie en anti-ageing

 • Interval              2 weken

Glycolzuur peel

Deze peeling werkt op basis van glycolzuur en kan door zijn kleine structuur diep de huid doordringen. De werking van glycolzuur is ontstekingsremmend, hydraterend, exfolierend en daarbij heeft het een antioxidantisch effect. Glycolzuur remt tevens de aanmaak van pigmentcellen. Door de brede werking van dit zuur is de peeling geschikt voor verschillende huidproblemen. 

 

 • Concentratie     50% en 70%

 • Indicatie            acne, littekens, pigmentvlekken, rosacea, fijne lijntjes, vale teint, grove poriën.

 • Interval             2 weken

Diepe Peel

TCA 

Deze peeling werkt op basis van trichloorazijnzuur. Deze stof zorgt ervoor dat de watermantel van de eiwitten kapot gaan waardoor de structuur van de eiwitten verloren gaan en de cel doodgaat. De huid wordt gedwongen om een nieuwe huidlaag te maken welke egaler is en een betere structuur heeft. De werking berust op de aanmaak van collageen en elastine. De peeling is daarom uitermate geschikt voor acne littekens, rimpels en pigmentatie. 

 • Concentratie    Afhankelijke van het te bereiken doel past de huidtherapeut de concentratie aan.

                                  Mild             7%

                                  Medium      15%

                                  Intensief     35%

 • Indicatie           acne littekens, rimpels, pigmentatie.

 • Interval            afhankelijk van de toegepaste concentratie

 

Jessner

Deze peeling werkt op basis van salicylzuur, melkzuur en resorcinezuur. Ieder zuur heeft zijn eigen werking in de huid. Resorzinezuur heeft een antibacteriele werking en salicylzuur werkt in op de hoornlaag van de huid. Melkzuur remt en onderdrukt de aanmaak van overtollige pigmentcellen. De combinatie van deze werkzame stoffen hebben een positief effect op ontstekingen en pigmentstoornissen. Daarmee is de peeling uitermate geschikt voor actieve acne, een onzuivere huid en pigmentvlekken. 

 • Concentratie    x

 • Indicatie           actieve acne , onzuivere huid, pigmentvlekken

 • Interval            3 weken

De behandeling
Allereerst wordt de huid gereinigd zodat deze vetvrij is. Vervolgens wordt de peeling op de huid aangebracht met een steriel gaasje. De peeling is een waterige vloeistof. Na ongeveer 1 minuut zult u een licht prikkelend of jeukend gevoel krijgen op het gebied waar de peeling zit. De huid zal licht rood worden. Vervolgens
 zal de huidtherapeut de peeling eraf halen met een koud kompres gedrenkt in water. Hiermee wordt de peeling geneutraliseerd waardoor de werking stopt. Een TCA en Jessner peel neutraliseert vanzelf, de huidtherapeut zal de huid echter kalmeren met een koud kompress.

 

Na de behandeling kan de huid wat roder zijn en warm aanvoelen.  Dat zal in de loop van de dag verminderen. Afhankelijk van de soort peeling kan dit binnen anderhalf uur tot enkele uren na de behandeling verdwijnen. 

De huidreacties
Ongeveer 2 tot 3 dagen na de peeling kan er een lichte afschilfering van de huid zichtbaar zijn, dit hangt tevens af van de soort peeling die is aangebracht. Op sommige plaatsen kunnen korstjes ontstaan welke binnen ongeveer 1 week herstellen. Voor een optimaal herstel van de huid is het belangrijk om van de schilfers en korstjes af te blijven. Dit in verband met het veroorzaken van eventuele littekens en pigmentverschuivingen. U krijgt een crème mee welke u dagelijks kan aanbrengen ter bevordering van het herstel van de huid. Het is tevens belangrijk de huid na de behandeling en gedurende de behandelingsperiode goed in te smeren met een sunblock. Dit om zonnebrand, littekens en huidverkleuringen te voorkomen.

Verzekerde zorg 

Peeling behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij een overeenkomst afgesloten. 

Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Curreteren

Met een curette, ook wel scherpe lepel genoemd, kunnen goedaardige verheven huidaandoeningen worden verwijderd. Deze therapie kan ingezet worden bij onder andere ouderdomswratjes en verheven moedervlekken.

 

Coagulatie

Met behulp van een klein apparaatje kunnen steelwratjes verwijderd worden. Het apparaatje werkt op een veilige laagstroom en is voorzien van een puntige elektrode. Deze wordt net boven het wratje gehouden waarna deze door de warmte verschrompeld. 

Indien nodig wordt de huid voorafgaand de behandeling verdoofd.  

Skinboosters

RRS-inject® Skinboosters

Wat is een Skinbooster?

Onze RRS®-Inject skinboosters bestaan uit natuurlijk hyaluronzuur, eventueel aangevuld met actieve ingrediënten (zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides en aminozuren), die met elkaar de huid repareren, voeden, opvullen en stimuleren. De skinbooster wordt door middel van micro injecties in de huid geïnjecteerd.  Welke combinatie van ingrediënten het beste bij jou past, is afhankelijk van wat je wilt bereiken en wat je huid nodig heeft, en wordt door je behandelaar bepaald.

De hydraterende, voedende en herstellende ingrediënten van een skinbooster cocktail komen in en niet op je huid terecht. Zodat ze meteen op de juiste plek, gericht en intensief, kunnen doen wat ze daar moeten doen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 3% van de actieve ingrediënten in een crème effectief is. Voor een skinbooster cocktail is dit 97%. 

Wat is Hyaluronzuur?

Het verlies van hyaluronzuur is één van de belangrijkste oorzaken van veroudering van de huid. De eerste signalen zijn microrimpels en veranderingen in huidtextuur die gepaard gaan met verlies van stevigheid en uitstraling. Om de zichtbare tekenen van dit verouderingsproces te voorkomen of te bestrijden is aanvulling, c.q. behandeling met hyaluronzuur een aanrader. Hyaluronzuur is het natuurlijke bestanddeel van de huid dat voor hydratatie zorgt en daarom ook de basis van de RRS®-Inject skinboosters. 

Onze skinboosters bieden verschillende ‘cocktails’ aan ingrediënten voor verschillende doelstellingen en huidcondities:

De behandeling met een skinbooster wordt altijd in combinatie met de SKINTECH producten voor thuis geadviseerd. 

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie bestaat uit meerdere behandelingen. Onderdelen van oedeemtherapie zijn:

Manuele lymfedrainage, lymftaping, ambulante compressietherapie, het aanmeten van een Therapeutische elastische kous (TEK) of andere hulpmiddelen en advies geven over bewegingsoefeningen. 

 

Indien u bij ons komt voor oedeemtherapie richten we ons op manuele lymfedrainage, ambulante compressietherapie, aanvullende hulpmiddelen en oefeningen. 

 

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een lichte, stuwende massage waarbij zacht pompende bewegingen de vochtopname van het lymfesysteem stimuleren. Wij behandelen op deze manier ook fibrose als gevolg van langdurig oedeem. 

 

Endermologie

Endermologie (LPG) kunnen wij inzetten bij littekens, (radio)fibrose, lymfoedeem, lipoedeem en cellulite. Het apparaat bootst een rollende beweging na die de huidtherapeut manueel uitvoert. Met behulp van dit apparaat zijn echter meer behandelmogelijkheden. De huid wordt namelijk opgezogen en tegelijkertijd weer uitgerold. De intensiteit van de behandeling kan daarnaast ingesteld worden. Zowel het bindweefsel, de vetcellen en de doorbloeding worden hiermee aangesproken. Het doel is om de circulatie van bloed en lymfe te stimuleren, stofwisseling te verbeteren en zuurstofopname in het weefsel te vergroten. De spieren en het onderhuids bindweefsel wordt hierdoor gemobiliseerd maar verdikt en verkleefd weefsel wordt ook zachter en soepeler gemaakt. Tot slot kan het verslapt weefsel steviger en elastischer maken.

Ambulante compressietherapie

Ambulante compressietherapie is vooral bedoeld om het effect van de lymfedrainage te behouden. Na de drainage behandeling zwachtelen we het behandelde lichaamsdeel in. Door de druk van de zwachtel van buitenaf en de werking van de spierpomp van binnenuit, wordt de opname van weefselvocht bevorderd. U kunt zelf ook meewerken aan een de effectiviteit van oedeemtherapie. U krijgt van ons verschillende bewegingsoefeningen mee welke u thuis kunt uitvoeren. 

Littekentherapie

Een litteken is een blijvende zichtbare afwijking van de huid en een overblijfsel van een wond. Sommige littekens kunnen na genezing de beweging beperken, jeuken, verkleefd raken of doorgroeien. 

 

Massagetechniek

De massagetechniek die de huidtherapeut toepast zorgt ervoor dat het littekens minder zichtbaar en platter wordt. De omliggende huid krijgt tevens meer flexibiliteit waardoor de verkleving en verharding van het litteken verminderd wordt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de bewegingsbeperking wordt verminderd. 

 

Doel van de behandeling is een verbetering van kleur, mobiliteit en doorbloeding. Bij verdikte littekens (hypertrofische littekens) passen we ook vaak siliconenpleisters toe. De littekens worden op deze manier soepeler en dunner. 

 

Endermologie

Mocht de massage niet het gewenste effect hebben dan kan de huidtherapeut ervoor kiezen om Endermologie (LPG) toe te passen. Het LPG apparaat heeft een positief effect op verharde gebieden en kan de huid binnen een paar behandelingen versoepelen.

 

Lymftaping

De huidtherapeut kan er voor kiezen om tape aan te brengen op het litteken. Dit elastische tape geeft een rekprikkel aan de huid waardoor het littekens als het ware continue licht gemasseerd wordt. De circulatie van het litteken verbeterd, de pijnlijke druk wordt verminderd en er ontstaat meer bewegingsvrijheid. 

 

Therapeutische behandeling LPG

LPG is een apparaat dat een rollende beweging nabootst. De huid wordt opgezogen tussen 2 cilinders en met een roterende beweging weer uitgerold. De cilinders kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen, in tegengestelde richting of in dezelfde richting. De cilinders kunnen tillen, uitrollen, mobiliseren, ontspannen, samenbrengen en los laten. Doordat de huid wordt opgezogen en tegelijkertijd weer wordt uitgerold wordt zowel het bindweefsel, de vetcellen en de doorbloeding aangesproken. Het doel is om de circulatie van bloed en lymfe te stimuleren, stofwisseling te verbeteren en zuurstofopname in het weefsel te vergroten. De spieren en het onderhuidsbindweefsel wordt hierdoor gemobiliseerd maar verdikt en verkleefd weefsel wordt ook zachter en soepeler gemaakt. Het kan verslapt weefsel steviger en elastischer maken.

Het LPG apparaat zal ingesteld worden aan de hand van de aandoening die wordt behandeld. Er zal tevens gekozen worden voor een passende behandelkop. Dit is afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de ernst van de huidaandoening. De instellingen zijn standaard en in een behandelprotocol vastgelegd. De dosering, frequentie en behandelduur van de behandeling met het LPG apparaat is afhankelijk van de indicatie.

Indicaties LPG:

 • Littekens

 • Lipoedeem

 • Fibrose (o.a. ten gevolge van bestraling)

 • Lymfoedeem

Camouflagetherapie

Bij storende verkleuringen van de huid zoals bij vitiligo, wijnvlekken, acne en melasma kan de huidtherapeut camouflage therapie toepassen. De plek wordt gecamoufleerd met speciale producten die de gehele verkleuring kunnen dekken waardoor de plek niet meer zichtbaar is.

 

U komt voor een consult en tijdens dit gesprek bepalen we een kleur die uw oneffenheid op de mooiste manier verbergt. U krijgt advies over het gebruik en het aanbrengen van het product. Alle camouflageproducten die wij gebruiken zijn huidvriendelijk en bestand tegen water.

Coaguleren

Fibromen (steelwratjes)

Met behulp van een minuscuul naaldje coaguleren we voorzichtig het steeltje door waardoor het wratjes los komt. Na de behandeling kan er een klein korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.

 

Teleangiectasien (couperse/rosacea) 

Dit zijn chronisch verwijde vaatjes. Met een minuscuul naaldje coaguleren we het vaatje dicht. Na de behandeling ziet de huid wat rood en kunnen er enkele dagen wat korstjes te zien zijn. Indien u last heeft van rosacea zullen we eerst de ontstekingen behandelen. Zodra de rosacea stabiel is behandelen we de roodheid. 

 

Milia (gerstekorrel)

Met een minuscuul naaldje prikken we de gerstekorrels aan waardoor de inhoud week wordt. Het lichaam voert de inhoud van de gerstekorrel na de behandeling af. 

 

Dermatosis papulosa nigra

Deze kleine donkerbruin tot zwart verheven papels/vlekjes komen vooral voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Met een minuscuul naaldje coaguleren we de verhevenheden weg. Mogelijk zijn er meerdere behandelingen nodig, vooral als de plekjes wat groter zijn.

Indien nodig wordt de huid voorafgaand de behandeling verdoofd.  

Elektrische Epilatie

Bij electrisch epileren glijden we met een minuscuul naaldje het haarzakje in en geven dan gedurende een aantal seconden stroom af om zo het haarzakje te vernietigen met behulp van de warmte die vrijkomt. We ‘prikken’ geen gaatje in uw huid, maar maken gebruik van de bestaande opening van de haar. Na elke behandeling worden de haarzakjes zwakker waarna de haartjes uiteindelijk verdwijnen. 

Microneedling/Dermapen

De dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneelding. De dermapen maakt gebruikt van kleine naaldjes welke vibrerend kanaaltjes in de huid maken. Dit stimuleert de huid op een natuurlijke manier te herstellen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen versneld. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt Dermapen3™ de effectiviteit van de behandeling en verbetert de opname van producten. Dermapen3™ is een veilige en effectieve behandeling welke de huid volledig intact laat. De verstelbare naaldlengte maakt het mogelijk de behandeling aan te passen aan de individuele behoeften. Zelfs delicate en moeilijk te behandelen gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, kunnen effectief worden behandeld.

Indicaties

 • Acne littekens

 • Littekens van andere aard

 • Pigmentstoornissen

 • Grove huidstructuur/Grove porien

 • Striae

 • Fijne lijntjes

 • Rimpels

 

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat is afhankelijke van de indicatie. Gemiddeld wordt een kuur aangeraden van 5 tot 6 keer met een interval van 2 tot 4 weken.

De behandeling
Allereerst wordt de huid gereinigd waarna er een serum wordt aangebracht op uw huid. De huidtherapeut zal met een langzame maar roterende beweging het huidoppervlak behandelen met de dermapen. De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid. Indien de huidtherapeut een medische naaldlengte gebruikt (dit kan noodzakelijk zijn bij diepe acne littekens) kan de behandeling gevoelig zijn. De huidtherapeut kan dan een verdovende crème adviseren welke 1 uur van tevoren moet worden aangebracht. 

Huidreactie 

De huid zal er na de behandeling rood/roze uitzien en er kan lichte schilfering optreden. Dit is echter afhankelijke van het behandelde huidoppervlak en de lengte van de naaldjes. De roodheid en schilfering kan 1 dag tot enkele dagen aanhouden. 

Verzekerde zorg

De behandeling voor (acne) littekens wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding is echter verschillend per zorgverzekeraar.

Please reload