Lasertherapie

Lasertherapie

Huidkliniek Dorlas streeft ernaar kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde zorg te bieden. Door actief te blijven op het gebied van nascholing kunnen wij optimale zorg blijven garanderen. De huidtherapeuten van Huidkliniek Dorlas bezoeken regelmatig congressen en cursussen om zo up to date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidzorg.

Lasertherapie

De Lumenis Laser is de gouden standaard voor de behandeling van huidproblemen en overbeharing. De laser wordt toegepast door artsen over de hele wereld en maakt gebruikt van 4 verschillende componenten. 

Het multifunctionele platform van de Laser maakt het mogelijk verschillende indicaties te behandelen;

 • Vaatafwijkijkingen         (o.a. couperose, spider naevi, rosacea, naevus flammeus; wijnvlekken)

 • Pigmentafwijkingen      (o.a. lentigo’s, melasma, café au lait)

 • Overbeharing              

 • Striae                              (o.a. verse rode en oudere witte striae)

 • Littekens                        (o.a. ten gevolge van acne)

 • Kleine spataders           (o.a. besenreiser varices)

 • Skin Rejuvination          (fijne lijntjes en rimpels)

Lasertherapie Ontharen

Laser ontharen is één van de meest efficiënte manieren van definitief ontharen. De behandelkop van de laser is zo aangepast dat deze voor ieder lichaamsdeel passend is. Voor het ontharen wordt een laser gebruikt welke werkt met lichtgolven. In de haar bevindt zich pigment wat wordt geabsorbeerd door de lichtgolven. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Door de warmte sterft het haarzakje af waardoor er geen nieuwe haar meer wordt geproduceerd. Enkel haren in de groeifase worden effectief verwijderd waardoor de behandeling om de 6 weken herhaald moet worden.

De behandeling
Gedurende de behandeling kan de patiënt de lichtflitsen ervaren als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Dit is meestal prima te verdragen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren. De kleur, dichtheid, diameter en tevens plaats van de overbeharing speelt een rol bij de effectiviteit van de behandeling. 


De huidreacties
Tijdens de behandeling kan je een verbrande haargeur ruiken, dit is een normale reactie. Na de behandeling kan de huid wat roder zijn, warm aanvoelen en tevens wat zwelling veroorzaken.  Dat zal in de loop van de dag verminderen. 

Voor- en Nazorg 

Er zijn een aantal belangrijke voor- en nazorg instructies waar aan gehouden moet worden. Door te houden aan deze instructies kan het beste resultaat worden bereikt. De haren mogen 3 tot 4 weken voor wordt gestart met het behandeltraject niet geharst, geëpileerd of geblondeerd worden. Knippen of scheren van de haren is wel mogelijk. De huid mag gedurende de behandeling niet zongebruind zijn. 4 tot 6 weken voor wordt gestart met het behandeltraject moet de zon (en zonnebank) worden vermeden. Wij adviseren dagelijks een SPF te dragen met een hoge beschermingsfactor. 

Verzekerde zorg 

Overbeharing in het gelaat bij vrouwen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben een overeenkomst afgesloten. 

Lasertherapie Pigmentafwijkingen

Een ophoping van pigmentcellen geeft een donkere verkleuring aan het oppervlak van de huid. De oorzaak van pigmentvlekken kan verschillen. Ouderdomsvlekken ontstaan door schade van zonblootstelling. Hormonale schommelingen bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap kunnen echter ook pigmentstoornissen veroorzaken, we spreken dan van melasma. Voor het behandelen van pigmentvlekken wordt een laser gebruikt welke werkt met lichtgolven. De pigmentcellen absorberen de energie van de laser en vallen daardoor in kleine deeltjes uiteen. Het lichaam voert de deeltjes af als afvalstoffen.  

De behandeling
Gedurende de behandeling kan de patiënt de lichtflitsen ervaren als warmte korte prikjes. Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren. De kleur en de diepte van de pigmentvlekken speelt een rol bij de effectiviteit van de behandeling. Meestal zijn er 1 tot 2 behandelingen nodig.


De huidreacties
Na de behandeling kan de huid wat roder zijn. De pigmentvlek kan tevens donkerder van kleur worden en daarnaast kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven zodat de huid optimaal kan herstellen.

Voor- en Nazorg 

De huid mag gedurende het behandeltraject niet zongebruind zijn. 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling moet de zon (en zonnebank) worden vermeden. Wij adviseren dagelijks een SPF te dragen met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30. 

Verzekerde zorg 

De behandeling van pigmentstoornissen wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij een overeenkomst afgesloten. 

Lasertherapie Litteken

Een litteken is een blijvende zichtbare afwijking van de huid. Sommige littekens kunnen na genezing cosmetisch storend zijn. Acne littekens en chirurgische littekens kunnen behandeld worden met de Erbium:Glass fractional laser (1565 nanometer). De laserstralen van de gefractioneerde laser dringen diep door in de huid waardoor bindweefselcellen gestimuleerd worden collageen aan te maken. De aanmaak van nieuw collageen zorgt ervoor dat de huid er egaler uitziet en tevens soepeler aanvoelt. Daarnaast herstellen pigmentcellen zich waardoor huidverkleuringen in het litteken minder zichtbaar worden. 

De behandeling
Gedurende de behandeling kan de patiënt de lichtflitsen ervaren als korte warme prikjes. Doordat de laserkop een gekoelde tip bevat wordt de behandeling als dragelijk ervaren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren. Het soort litteken speelt bijvoorbeeld een rol bij de effectiviteit van de behandeling. 


De huidreacties
Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. De roodheid kan ongeveer 7 dagen aanhouden. Soms ervaren mensen een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven zodat de huid optimaal kan herstellen.

Voor- en Nazorg 

De huid mag gedurende het behandeltraject niet zongebruind zijn. 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling moet de zon (en zonnebank) worden vermeden. Wij adviseren dagelijks een SPF te dragen met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30. 

Verzekerde zorg 

De behandeling van littekens wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij een overeenkomst afgesloten. 

Lasertherapie Striae

Striae zijn lijnvormige littekens in het bindweefsel, ook wel bekend als striemen. Striae ontstaat wanneer er in een zeer korte tijd een snelle groei plaatsvindt. Bijvoorbeeld als gevolg van een zwangerschap, groeispurt of gewichtsschommelingen. Het onderhuidsbindweefsel wordt door de buitensporig snelle oprekking verscheurd waardoor er een blijvende schade in de huid zichtbaar is. Striemen kunnen variëren van enkele centimeters tot wel 20 centimeter lang. In het begin is de striae rood en paars van kleur, dit vervaagt na verloop van tijd waardoor ze minder zichtbaar worden. Striae wordt behandeld met de Erbium:Glass fractional laser (1565 nanometer). De laserstralen van de gefractioneerde laser dringen diep door in de huid waardoor bindweefselcellen gestimuleerd worden collageen aan te maken. De aanmaak van nieuw collageen zorgt ervoor dat de huid er egaler uitziet. Daarnaast herstellen pigmentcellen en bloedvaatjes zich waardoor verkleuringen in de Striae minder zichtbaar worden. 

De behandeling
Gedurende de behandeling kan de patiënt de lichtflitsen ervaren als korte warme prikjes. Doordat de laserkop een gekoelde tip bevat wordt de behandeling als dragelijk ervaren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren. Betreft het een verse rode striae of een witte striae welke al jaren aanwezig is. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig.


De huidreacties

Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. De roodheid kan ongeveer 7 dagen aanhouden. Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven zodat de huid optimaal kan herstellen.

Voor- en Nazorg 

De huid mag gedurende het behandeltraject niet zongebruind zijn. 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling moet de zon (en zonnebank) worden vermeden. Wij adviseren dagelijks een SPF te dragen met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30.

Verzekerde zorg 

De behandeling van striae wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat veelal gepaard met een verwijzing van de arts en een aanvraag voor de laserbehandeling. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij een overeenkomst afgesloten. 

Lasertherapie Vaatafwijkingen

Vaatwanden kunnen als gevolg van verschillende factoren verzwakken en daardoor gaan verwijden. Het vat wordt aan de oppervlakte van de huid zichtbaar als een rood, paarse of blauwe streep. Daarnaast zijn er aandoeningen waarbij er meer bloedtoevoer naar een bepaalde plek gaat, dit kan zich dan uiten als een wijnvlek of een angioom. Vaatafwijkingen worden behandeld met de Nd:YAG-laser.

 

Huidaandoeningen

 • Spider Naevi

 • Couperose

 • Teleangiëctasieën

 • Rosacea

 • Naevus Flammeus

 • Venous Lakes (blauw vat op lip)

 • Angiomen

 • Beenvaatjes

De behandeling
Gedurende de behandeling wordt het laserapparaat gericht op het behandelde bloedvat. De energie van de laser wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen waarna het vat wordt gecoaguleerd. De vaatwanden kleven aan elkaar en er kan geen bloed meer door het vat stromen. De vaatrestanten worden door het lichaam opgeruimd als afvalstoffen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de vaatafwijking. Dit kan variëren van 2 tot 4 behandelingen. 


De huidreacties
Na de behandeling kan de huid wat roder, paarser en licht gezwollen zijn. Er kunnen oppervlakkig korstjes ontstaan. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven zodat de huid optimaal kan herstellen.

Voor- en Nazorg 

De huid mag gedurende het behandeltraject niet zongebruind zijn. 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling moet de zon (en zonnebank) worden vermeden. Wij adviseren dagelijks een SPF te dragen met een hoge beschermingsfactor. Door de behandeling zijn de bloedvaten dicht gecoaguleerd. Door bepaalde factoren kan het bloedvat echter verwijden. Vermijd daarom na de behandeling extreme warmte zoals de sauna, intensief sporten en andere factoren die vaatverwijding kunnen veroorzaken.

Verzekerde zorg 

De behandeling van vaatafwijkingen wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij een overeenkomst afgesloten. 

Lasertherapie Huidverbetering/ Skin rejuvenation

De Erbium:Glass (ResurFX) werkt op 1565 nanometer en is een doorbraak als het gaat om niet-ablatieve fractionele behandelingen. Door de geavanceerde scanner en contactkoeling is het mogelijk om zeer hoge energie in de vorm van micropulsen in de huid te brengen. De koeling zorgt ervoor dat de behandeling voor u als patiënt aangenaam blijft. Het verschil met de vroegere systemen is dat deze werken met gaatjes in plaats van een scanner. Door de scanner kun je elke micropuls zijn volledige energie meegeven en dus effectiever werken. De laserstralen van de gefractioneerde laser dringen diep door in de huid waardoor bindweefselcellen gestimuleerd worden collageen aan te maken. De aanmaak van nieuw collageen zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels opgevuld worden en daarmee minder zichtbaar zijn. Daarnaast herstellen pigmentcellen zich waardoor huidverkleuringen (bv. ouderdomsvlekken) minder zichtbaar worden. 

De behandeling
Gedurende de behandeling kan de patiënt de lichtflitsen ervaren als korte warme prikjes.  Het aantal behandelingen is afhankelijk van het te bereiken doel. Verschillende factoren spelen een rol bij de effectiviteit van de behandeling. 


De huidreacties
Na de behandeling kan de huid roder zijn. Na enkele dagen kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven zodat de huid optimaal kan herstellen.

Voor- en Nazorg 

De huid mag gedurende het behandeltraject niet zongebruind zijn. 4 tot 6 weken voor de eerste behandeling moet de zon (en zonnebank) worden vermeden. Wij adviseren dagelijks een SPF te dragen met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30. 

Verzekerde zorg 

De behandeling van huidverbetering wordt niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u een indicatie zoals littekens of pigmentafwijkingen? Dan krijgt u de behandeling wellicht vergoed uit de aanvullende verzekering.

Please reload