top of page

De kliniek

Ons team bestaat uit54 huidtherapeuten, Nathalie, Debby, Laura, Estelle en Zoë. Wij zijn een enthousiast team waarin een gezonde huid en niet te vergeten een tevreden patiënt centraal staat.

 

Onze huidtherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De NVH zorgt voor het optimaal houden van de kwaliteit van zorg door het ontwikkelen en beschikbaar stellen van kwaliteitsinstrumenten. Het KP vereist verschillende criteria waaronder werkervaring en deskundigheidsbevordering om ingeschreven te mogen zijn.

Wij werken tevens op de afdeling Dermatologie in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. 

de_kliniek.jpg

Nathalie

“Ik ben ontzettend dankbaar dat ik als huidtherapeut elke dag mensen mag helpen met zijn of haar huidprobleem. Huidtherapie is een ontzettend mooi beroep en voor mij de beste keuze die ik 11 jaar geleden heb gemaakt toen ik begon met de opleiding tot huidtherapeut.”

 

“Niet alleen het behandelen van de huid, maar het opbouwen van een band met mijn patiënten vind ik net zo belangrijk. Iemand moet zich kwetsbaar opstellen en voelt zich vaak onzeker over zijn of haar huid. Dat ik iemand uiteindelijk kan helpen geeft mij heel veel voldoening.”

 

“Ik vind de huid het meest fascinerende orgaan van ons lichaam. Er is niet 1 oplossing voor een huidaandoening, dit maakt het beroep zo divers en uitdagend. Ik vind het mooi dat we zoveel behandelmogelijkheden hebben als huidtherapeut en mensen echt kunnen helpen.”

 

“Ik probeer alle behandelingen altijd zelf uit, ik vind het belangrijk dat ik met mijn patiënten mijn eigen ervaringen kan delen en op die manier iemand nog beter kan helpen. Nieuwe inzichten en ontwikkelingen volg ik op de voet zodat ik altijd beste zorg kan leveren.”

Wil jij onderdeel worden van ons team? Stuur dan een open sollicitatie naar info@huidtherapie-haarlem.nl

Onze Specialisten

Werkwijze

Wanneer u bij ons komt voor een behandeling heeft u eerst een intake gesprek met een van de huidtherapeuten. U heeft géén verwijzing van uw huisarts nodig. Hierin bespreken en onderzoeken wij uw klachten, natuurlijk ondersteunend met eventuele informatie van de doorverwijzende arts. Vervolgens kiezen wij de behandeling die het beste bij uw klachten past en bespreken wij de verwachte resultaten met u. Het beste resultaat heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit. De huidtherapeut kijkt samen met u naar de resultaten om vast te stellen of de doelen worden of zijn behaald. U krijgt tevens adviezen mee ter ondersteuning van de behandeling of om herhaling van de klachten te voorkomen.

 

Gedurende het behandeltraject blijft u onder behandeling bij dezelfde Huidtherapeut. Uiteraard zal, indien nodig, intern overleg worden gepleegd met een collega huidtherapeut of dermatoloog over uw behandeltraject. 

de_kliniek.jpg
Werkwijze

Vergoedingen

Bij Huidkliniek Dorlas worden de meeste behandelingen vergoed indien deze vallen onder een van de volgende therapieën:

 

  • Acnetherapie

  •  Camouflagetherapie 

  • Oedeemtherapie

  • Littekentherapie

  • Elektrische epilatie

  • Laserontharen

 

Littekens, pigmentvlekken en roodheid ten gevolge van acne vallen ook onder de vergoeding van acnetherapie. Het camoufleren (en soms ook behandelen) van littekens, pigmentvlekken, acne en diffuse roodheid valt onder de vergoeding van camouflagetherapie. De vergoeding voor de behandelingen kunnen echter verschillen en zijn afhankelijk van uw verzekeringspakket. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft. Wij hebben met iedere zorgverzekeraar een overeenkomst afgesloten.

 

Indien u een afspraak wil verzetten of annuleren vragen wij u dit 24 uur van tevoren te doen. Indien u een afspraak op maandag heeft dient u vrijdag voor 12:00 af te zeggen. Bij annulering binnen 24 uur wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht.

Vergoedingen

Producten

In de kliniek gebruiken wij o.a. producten vrij van parfum, parabenen, siliconen, minerale oliën en SLS. Daarnaast werken we ook met vegan merken.

Producten

Alpha-H

Alpha-H richt zich specifiek op huidverbetering. Het Australische merk werkt uitsluitend met hoge percentages, van de door dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten, zoals glycolzuur, retinol, melkzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A, B, C en E. De producten hebben bovendien, waar nodig of functioneel, bewust een lage pH waarde. Dit trekt de huidcellen uit hun ‘comfort zone’ waardoor zij hard aan het werk gaan en het zorgt ervoor dat de ingrediënten ook daadwerkelijk de dieper gelegen huidlagen bereiken. De producten van Alpha-H zijn daarom in staat om op cellulair niveau te werken en van binnenuit te zorgen voor huidverbetering; voor korte en lange termijn.

La Roche Posay

La Roche-Posay ontwikkelt al meer dan 30 jaar producten voor de huid. Samen met dermatologen en onderzoekers komen de beste producten tot stand. De verzorgingsproducten bevatten dermatologische bestanddelen en zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen binnen medisch onderzoek. Door de uitstekende kwaliteit worden deze producten voorgeschreven door dermatologen en Huidtherapeuten. De producten van La Roche Posay zijn verkrijgbaar in de kliniek. 

la-roche.jpg

SkinTech

SkinTech® is een merk dat zich richt op huidverbetering en werkt altijd met wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten. Wij werken met de Advanced peelings, RRS-Inject skinboosters en de Skintech behandelcrèmes.

skintech.jpg

Lycogel

Lycogel is een medische camouflage welke direct na de behandeling kan worden aangebracht. Dit product is tevens verkrijgbaar in de kliniek. Deze camouflage laat de huid ademen, bevordert het herstelproces en kalmeert de gevoelige huid. Geïndiceerd bij de huidaandoeningen acne, couperose, pigmentvlekken, diffuse roodheid, rosacea, littekens en goedaardige huidafwijkingen.

lycogel.jpg

Lira Clinical

Lira Clinical wordt ingezet tijdens de chemische peeling behandelingen. Door het gebruik van verschillende zuren uit de Lira Clinical lijn is een behandeling op maat mogelijk. 

lirajpg.jpg

Locaties

Huidkliniek Dorlas

Amsterdamstraat 75

Haarlem

Spaarne Gasthuis Haarlem Noord

Polikliniek Dermatologie

Vondelweg 999

Haarlem

Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid
Polikliniek Dermatologie
Boerhaavelaan 22

Haarlem

Openingstijden

Maandag 8:30 - 17:30

Dinsdag 8:30 - 21:00

Woensdag 8:30 - 18:00

Donderdag 8:00 - 17:30

Vrijdag 8:00 - 17:30

Let op: Openingstijden verschillen per vestiging.

Wij hebben een nauwe samenwerking met huisartsen uit Haarlem en omgeving en specialisten uit het Spaarne Gasthuis. Door onze vestiging op de polikliniek Dermatologie in het Spaarne Gasthuis Haarlem hebben wij korte lijnen met de dermatologen en de verpleegkundigen en kunnen wij altijd intern overleg plegen indien dit nodig is voor uw behandeltraject.

bottom of page