De Kliniek

 

Algemene informatie

Wanneer u bij ons komt voor een behandeling heeft u eerst een intake gesprek met een van de huidtherapeuten. Hierin bespreken en onderzoeken wij uw klachten, natuurlijk ondersteunend met eventuele informatie van de doorverwijzende arts. Vervolgens kiezen wij de behandeling die het beste bij uw klachten past en bespreken wij de verwachte resultaten met u. Het beste resultaat heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit. Voor een succesvolle behandeling is uw motivatie echter onmisbaar.

 

Ook hierin ondersteunen wij u, zowel tijdens als na afloop van de behandeling. De huidtherapeut kijkt samen met u naar de resultaten om vast te stellen of de doelen worden of zijn behaald. U krijgt tevens adviezen mee ter ondersteuning van de behandeling of om herhaling van de klachten te voorkomen.

Om de kwaliteit binnen Huidkliniek Dorlas te optimaliseren speelt ook de betrokkenheid van onze patiënten een belangrijke rol. Uw mening en ervaring horen wij daarom graag.

CORONAVIRUS - MEER INFORMATIE

Bij Huidkliniek Dorlas is de gezondheid en veiligheid van onze patiënten en therapeuten onze hoogste prioriteit.  De Nederlandse regering maakte extra maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken. Ik kan mij voorstellen dat dit bij u tot vragen en bezorgdheid leidt. 

Op 14-12 jl. zijn de nieuwe maatregelen van kracht. De huidtherapeut is in de eerste lijn een zorgverlener en valt onder een medisch contactberoep. Wij blijven daarmee vooralsnog GEOPEND. Wij zijn ontzettend blij dat we u in onze kliniek mogen verwelkomen en u mogen helpen met uw huidaandoening.

Wilt u een afspraak maken of heeft u nog vragen? U kunt ons telefonisch, per Whats app of per e-mail benaderen.

Met vriendelijke groet,

Team Huidkliniek Dorlas

Ons team

Het team van Huidkliniek Dorlas bestaat uit Nathalie Dorlas, Debby de Jong en Carlijn Wijnen. Nathalie, Debby en Carlijn zijn afgestudeerd huidtherapeut, ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en tevens lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten.

 

Nathalie is fulltime aanwezig in de kliniek. Debby de Jong treft u op maandag en vrijdag. Carlijn treft u op dinsdag en donderdag. Wij zijn een enthousiast team waarin een gezonde huid en niet te vergeten een tevreden patient centraal staat.

- Nathalie Dorlas -

- Debby de Jong -

 

Ons team

Het team van Huidkliniek Dorlas bestaat uit Nathalie, Debby, Laura en Zoë. Nathalie, Debby, Laura en Zoë zijn afgestudeerd huidtherapeut, ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en tevens lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten. 

 

Nathalie, Debby en Laura zijn fulltime aanwezig in de kliniek. Zoë is er op maandag en vrijdag. Wij zijn een enthousiast team waarin een gezonde huid en niet te vergeten een tevreden patiënt centraal staat.

Wil jij onderdeel worden van ons team? Stuur dan een open sollicitatie naar info@huidtherapie-haarlem.nl

- Nathalie -

- Laura -

- Debby -

- Zoë -

Onze Werkwijze

 

Om in aanmerking te komen voor een behandeling heeft u geen verwijzing van uw arts of specialist nodig. U kunt telefonisch of per mail een afspraak maken voor een consult. Het consult bij Huidkliniek Dorlas is kosteloos en vrijblijvend*. De huidtherapeut zal in het consult een screening uitvoeren met behulp van een korte vragenlijst. Deze screening zorgt ervoor dat wij alleen huidaandoeningen behandelen welke in ons vakgebied vallen. De huidtherapeut kan, indien noodzakelijk voor uw gezondheid, redenen hebben om u door te verwijzen naar uw huisarts. * Indien u voor een tweede consult komt betaalt u 32 euro. 

Wanneer u bij ons komt voor een behandeling heeft u eerst een intake gesprek met een van de huidtherapeuten. Gedurende het behandeltraject blijft u onder behandeling bij diezelfde Huidtherapeut. Uiteraard zal, indien nodig, intern overleg worden gepleegd over uw behandeltraject. 

 

Indien u een afspraak wil verzetten of annuleren vragen wij u dit 24 uur van tevoren te doen. Indien u een afspraak op maandag heeft dient u vrijdag voor 12:00 af te zeggen. Bij annulering binnen 24 uur wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht.

Onze Producten

Alpha H

Alpha-H is een professioneel merk dat zich specifiek richt op huidverbetering. Het Australische merk werkt daarom uitsluitend met hoge percentages van de door dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten, zoals glycolzuur, retinol, melkzuur, hyaluronzuur, peptiden en vitamine A, B, C en E. De producten hebben bovendien, waar nodig of functioneel, bewust een lage pH waarde. Dit trekt de huidcellen uit hun ‘comfort zone’ waardoor zij hard aan het werk gaan en het zorgt ervoor dat de ingrediënten ook daadwerkelijk de dieper gelegen huidlagen bereiken. De producten van Alpha-H zijn daarom in staat om op cellulair niveau te werken en van binnenuit te zorgen voor huidverbetering; voor korte en lange termijn.

Integriteit, effectiviteit en kwaliteit staan bij Alpha-H voorop; daarom worden synthetische ingrediënten, parfums of vulstoffen waar mogelijk vermeden; wordt er waar mogelijk gewerkt met natuurlijke ingrediënten of alternatieven en worden er geen concessies gedaan aan de kwaliteit en effectiviteit van de producten; ongeacht de prijs van de grondstoffen.

La Roche Posay

La Roche-Posay ontwikkelt al meer dan 30 jaar producten voor de huid. Samen met dermatologen en onderzoekers komen de beste producten tot stand. De verzorgingsproducten bevatten dermatologische bestanddelen en zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen binnen medisch onderzoek. Door de uitstekende kwaliteit worden deze producten voorgeschreven door dermatologen en Huidtherapeuten. De producten van La Roche Posay zijn verkrijgbaar in de kliniek. 

Lycogel Breathable Camouflage

Lycogel is een medische camouflage welke direct na de behandeling kan worden aangebracht. Dit product is tevens verkrijgbaar in de kliniek. Deze camouflage laat de huid ademen, bevordert het herstelproces en kalmeert de gevoelige huid. Geïndiceerd bij de huidaandoeningen acne, couperose, pigmentvlekken, diffuse roodheid, rosacea, littekens en goedaardige huidafwijkingen.

Lira Clinical

Lira Clinical wordt ingezet tijdens de chemische peeling behandelingen. Door het gebruik van verschillende zuren uit de Lira Clinical lijn is een behandeling op maat mogelijk. 

Please reload

 
 

Vergoeding en Verwijzing

Behandeling van een zieke of beschadigde huid is het specialisme van de huidtherapeut. Hierin staat een medische benadering van de huid centraal. Bij Huidkliniek Dorlas worden de meeste behandelingen vergoed indien deze vallen onder een van de volgende therapieën:

 

  • Acnetherapie

  • Camouflagetherapie 

  • Oedeemtherapie

  • Littekentherapie

  • Elektrische epilatie

  • Laserontharen

 

Littekens, pigmentvlekken en roodheid ten gevolge van acne vallen ook onder de vergoeding van acnetherapie. Het camoufleren van littekens, pigmentvlekken (bijvoorbeeld wijnvlekken), acne en diffuse roodheid valt onder de vergoeding van camouflagetherapie. De vergoeding voor de behandelingen kunnen echter verschillen en zijn afhankelijk van uw verzekeringspakket. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft.

De zorgverzekeraars stellen een aantal eisen met betrekking tot de vergoeding van Huidtherapie. De kliniek moet aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie (NVH) en de huidtherapeuten moeten ingeschreven zijn bij het kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast moet de kliniek een contract hebben afgesloten met de zorgverzekeraars. Bij Huidkliniek Dorlas zijn de huidtherapeuten lid van de NVH en tevens ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Wij hebben tevens met iedere zorgverzekeraar een overeenkomst afgesloten.