top of page

Huidtherapie

Acnetherapie

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel en wordt gekenmerkt door onder andere (open of gesloten) mee-eters, ontstekingen en pukkels. Wij kunnen verschillende behandelingen inzetten. Welke behandeling wij kiezen is echter afhankelijk van de soort acne. Acne waarbij ontstekingen op de voorgrond staat vergt een andere aanpak dan wanneer er voornamelijk mee-eters zichtbaar zijn. De volgende therapieën kunnen onderdelen zijn van een acne behandeling. 

 

Oppervlakkige reiniging

Wassen, verweken, ontvetten en scrubben van de huid.

 

Manuele dieptereiniging

Het verwijderen van de open en gesloten mee-eters, ontstekingen en talgophopingen. Deze zullen indien nodig, aangeprikt worden met een steriel naaldje.

 

Peeling

Het aanbrengen van een peeling voor of na de dieptereiniging. De huidtherapeut kiest een peeling afhankelijk van de soort acne. De werkzame stoffen kunnen onder andere natuurlijke fruitzuren zijn die het ontstekingsproces kunnen verminderen.

 

Camouflage

Het (eventueel) aanbrengen van de herstellende, ontstekingsremmende, medische camouflage Lycogel.

 

Begeleiding thuisverzorging

Om acnetherapie te ondersteunen is het toepassen van huidverzorgingsproducten noodzakelijk. 

 

Gedurende het behandeltraject zullen wij de behandeling en het resultaat samen evalueren. Indien nodig passen wij het behandelplan aan. 

2

Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit verschillende zuren zoals glycolzuur, salicylzuur, trichloorazijnzuur en melkzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken en oude cellen eerder af te stoten. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de algemene huidconditie. Ieder zuur werkt op een andere manier in de huid. Zo kunnen de eigenschappen van deze zuren pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling in onze kliniek.

 

Een peeling kan worden ingezet bij het behandelen van

  • Pigmentvlekken

  • Acne

  • Acne littekens

  • Rosacea

  • Verdikte littekens

  • Chirurgische littekens

  • Grove poriën

  • Fijne lijntjes/rimpels.

 

Er zijn verschillende soorten peelings waarbij onderscheid wordt gemaakt in een medium tot diepe peelings. Daarbij kunnen verschillende zuren met elkaar worden gecombineerd en kan de concentratie worden aangepast. Hierbij speelt de herstelperiode van de huid na de behandeling een grote rol. Hoe hoger het concentraat en hoe dieper de peeling hoe meer tijd de huid nodig heeft te herstellen. Bij elke peeling wordt de huid steviger, daarom is het mogelijk om de intensiteit van de peeling geleidelijk op te voeren.
 

Tijdens een intakegesprek brengt de huidtherapeut samen met u uw huidconditie in kaart en bepaalt vervolgens welke peeling voor uw huid het best van toepassing is en aan uw wensen voldoet.

 

Het interval is afhankelijk van meerdere factoren waaronder de huidaandoening en de sterkte van de peeling. Het interval varieert van 10 tot 21 dagen.

 

Medium Peel

Medium peels zijn geschikt om het huidoppervlak te verfrissen, te verzachten en egaler te maken. Tevens kunnen pigmentcellen worden afgeremd en worden ontstekingen op de vette acne huid tegen gegaan. De peels zijn op basis van melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en verschillende enzymen. Tevens worden de medium peels gebruikt als opbouwbehandeling naar de intensieve en diepe peelings.

 

  • Pompoen Enzym peeling

  • Salicylzuur peeling

  • Mangobrite peeling

  • Melkzuur peeling

  • Glycolzuur peeling

  • Mofidied Jessner peeling

  • TCA 7%

 

Medium-Diepe Peel

Deze peelings zorgen voor een gladder en egaler huidoppervlak. Er wordt een dieper niveau in de huid gewerkt waardoor het mogelijk is hyperpigmentatie en acne littekens in de huid zichtbaar te verminderen.

  • Skinbrite peeling

  • Mofidied Jessner peeling

  • TCA 7%

 

Diepe Peel

Deze peeling werkt op basis van trichloorazijnzuur. Deze stof zorgt ervoor dat de watermantel van de eiwitten kapot gaan waardoor de structuur van de eiwitten verloren gaan en de cel doodgaat. De huid wordt gedwongen om een nieuwe huidlaag te maken welke egaler is en een betere structuur heeft. De werking berust op de aanmaak van collageen en elastine. De peeling is daarom uitermate geschikt voor acne littekens, rimpels en diepere hyperpigmentatie. 

 

  • EASY TCA 15%

  • TCA 35%

 

De behandeling
Allereerst wordt de huid gereinigd zodat deze vetvrij is. Vervolgens wordt de peeling op de huid aangebracht met een steriel gaasje. De peeling is een waterige of stroperige vloeistof. Na ongeveer 1 minuut zult u een licht prikkelend of jeukend gevoel ervaren op het gebied waar de peeling zit. Na voldoende inwerktijd zal de huidtherapeut de peeling eraf halen met een koud kompres gedrenkt in water. Hiermee wordt de peeling geneutraliseerd waardoor de werking stopt. Een intensieve en diepe peel neutraliseert vanzelf en wordt hierdoor niet van de huid verwijderd. Na de behandeling kan de huid roder zijn en warm aanvoelen. Afhankelijk van de soort peeling kan dit binnen anderhalf uur tot enkele uren na de behandeling verdwijnen. 

Hersteltijd

Na de behandeling kan de huid roder zijn en enkele dagen strak aanvoelen. Ongeveer 2 tot 3 dagen na de peeling behandeling kan er een vervelling van de huid zichtbaar zijn, dit hangt tevens af van de soort peeling die is aangebracht. Op sommige plekken kan donkere verkleuring ontstaan welke, dit verdwijnt binnen een aantal dagen. Voor een optimaal herstel van de huid is het belangrijk om van de huidschilfers af te blijven. Dit in verband met het veroorzaken van eventuele littekens en pigmentverschuivingen. Het is tevens belangrijk de huid na de behandeling en gedurende de gehele behandelperiode goed te beschermen met een zonbescherming, tenminste SPF 30-50. Dit om zonnebrand, littekens en huidverkleuringen te voorkomen.

3

Goedaardige huidafwijkingen verwijderen

Verschillende goedaardige bultjes & wratjes waaronder, ouderdomswratjes, steelwratjes, milia, goedaardige moeder- en pigmentvlekken, talgklierhyperplasie, dermatosis papulosa nigra en xanthelasma kunnen wij verwijderen in onze kliniek. Goedaardige huidplekjes kunnen uit verschillende structuren bestaan zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Naarmate we ouder worden, ontstaan steeds meer van deze afwijkingen op onze huid.

 

Bij de behandeling van goedaardige huidplekjes zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Tijdens het eerste consult maken wij een inschatting van het aantal behandelingen. Na de behandeling is de huid rood en soms licht gezwollen. Er ontstaat een korstje op de behandelde huid, die tussen 7-14 dagen van je huid afvalt. De eerste weken na de behandeling is het raadzaam om de huid extra te beschermen met een SPF 30-50. Afhankelijk van de locatie en grootte wordt een behandelmethode gekozen.

 

  • Coagulatietherapie

Electro coagulatie wordt toegepast bij steelwratjes, ouderdomswratjes, xanthelasma, kleine gesprongen vaatjes, verheven moedervlekken en gerstekorrels. Met behulp van een klein naaldje en een laag elektrisch stroompje verhitten we de huidaandoening voorzichtig. Indien het een groter en meer verheven plekje is kunnen we in plaats van het naaldje een groter opzetstukje gebruiken. Deze is voorzien van een puntige elektrode en werkt op een veilige laagstroom. Het opzetstukje wordt net boven de huidaandoening gehouden waarna deze door de warmte verschrompeld. Enkele dagen na de behandeling ontstaat er een klein korstje dat er vervolgens vanzelf afvalt.

 

  • Curreteren

Met een curette, ook wel scherpe lepel genoemd, kunnen verheven huidplekjes worden verwijderd. Deze therapie kan ingezet worden bij onder andere ouderdomswratjes en verheven moedervlekken. Met behulp van de curette schrapen we de laesies gelijk met het oppervlak van de huid, zonder hierbij littekenweefsel te veroorzaken. Na enkele dagen ontstaat op de behandelde plekjes een korstje, waarna het huidoppervlak volledig is genezen.

4

Microneedling/SkinPen

De SkinPen is de allernieuwste techniek op het gebied van microneedling wereldwijd. De SkinPen is FDA goedgekeurd en heeft een medische CE klasse 2a. Hiermee voldoet alléén de SkinPen aan de strenge Europese en Amerikaanse veiligheids- en gebruikseisen.

 

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische microneedling is effectief en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.
 

Indicaties

  • Acne littekens

  • Littekens van andere aard

  • Pigmentstoornissen

  • Grove huidstructuur/Grove porien

  • Striae

  • Fijne lijntjes

  • Rimpels

 

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat is afhankelijke van de indicatie. Gemiddeld wordt een kuur aangeraden van 3 tot 6 keer met een interval van 3 tot 4 weken.

De behandeling
Allereerst wordt de huid gereinigd waarna er een serum wordt aangebracht op uw huid. De huidtherapeut zal met een langzame maar roterende beweging het huidoppervlak behandelen met de SkinPen. De behandeling voelt aan als kleine prikjes in de huid.

Huidreactie 

De huid zal er na de behandeling rood/roze uitzien en er kan lichte schilfering optreden. Dit is echter afhankelijke van het behandelde huidoppervlak. De roodheid en schilfering kan 1 dag tot enkele dagen aanhouden. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen: de Skinfuse Lift en de Rescue Calming Complex. Dit is in de prijs inbegrepen. 

Skinfuse Lift: Wordt gebruikt tijdens een SkinPen behandeling. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden.

Rescue Calming Complex: Zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt, het helingsproces wordt bevorderd en de huid gekalmeerd.

5

Oedeem- en Littekentherapie

Oedeemtherapie bestaat uit meerdere behandelingen. Onderdelen van oedeemtherapie in onze kliniek zijn:

 

Manuele lymfedrainage, lymftaping, ambulante compressietherapie, het aanmeten van hulpmiddelen en advies geven over bewegingsoefeningen. 

 

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een lichte, stuwende massage waarbij zacht pompende bewegingen de vochtopname van het lymfesysteem stimuleren. Wij behandelen op deze manier ook fibrose als gevolg van langdurig oedeem. 

 

Ambulante compressietherapie

Ambulante compressietherapie is vooral bedoeld om het effect van de lymfedrainage te behouden. Na de drainage behandeling zwachtelen we het behandelde lichaamsdeel in. Door de druk van de zwachtel van buitenaf en de werking van de spierpomp van binnenuit, wordt de opname van weefselvocht bevorderd. U kunt zelf ook meewerken aan een de effectiviteit van oedeemtherapie. U krijgt van ons verschillende bewegingsoefeningen mee welke u thuis kunt uitvoeren. 

 

Littekentherapie 

Een litteken is een blijvende zichtbare afwijking van de huid en een overblijfsel van een wond. Sommige littekens kunnen na genezing de beweging beperken, jeuken, verkleefd raken of doorgroeien. De massagetechniek die de huidtherapeut toepast zorgt ervoor dat het litteken minder zichtbaar en platter wordt. De omliggende huid krijgt tevens meer flexibiliteit waardoor de verkleving en verharding van het litteken verminderd wordt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de bewegingsbeperking wordt verminderd. 

 

Doel van de behandeling is een verbetering van kleur, mobiliteit en doorbloeding. Bij verdikte littekens (hypertrofische littekens) passen we ook vaak siliconenpleisters toe. De littekens worden op deze manier soepeler en dunner. 

6

Elektrische Epilatie

Bij elektrisch epileren glijden we met een minuscuul naaldje het haarzakje in en geven dan gedurende een aantal seconden stroom af om zo het haarzakje te vernietigen met behulp van de warmte die vrijkomt. We ‘prikken’ geen gaatje in uw huid, maar maken gebruik van de bestaande opening van de haar. Na elke behandeling worden de haarzakjes zwakker waarna de haartjes uiteindelijk verdwijnen. 

7

Camouflagetherapie

Bij storende verkleuringen van de huid zoals bij vitiligo, wijnvlekken, acne en melasma kan de huidtherapeut camouflage therapie toepassen. De plek wordt gecamoufleerd met speciale producten die de gehele verkleuring kunnen dekken waardoor de plek niet meer zichtbaar is.

 

U komt voor een consult en tijdens dit gesprek bepalen we een kleur die uw oneffenheid op de mooiste manier verbergt. U krijgt advies over het gebruik en het aanbrengen van het product. Alle camouflageproducten die wij gebruiken zijn huidvriendelijk en bestand tegen water.

8

Bindweefselmassage

Deze intensieve behandeling wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huidlaag, het onderhuidse bindweefsel. Het doel van de massage is de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Hierbij wordt de aanmaak van collageen en elastinevezels bevorderd.

 

Omdat dit geen gewone standaard massage is wordt er gestart met het behandelen van de huid zonder olie of een andere tussenstof. In de behandeling wordt er ook gebruik gemaakt van een facial cup voor nog meer stimulatie van de huid. Deze facial cups zijn ook in de kliniek te verkrijgen en een hele goede manier om thuis de behandeling te ondersteunen en onderhouden voor beter blijvend resultaat.

 

De massage kan als gevoelig worden ervaren maar veelal aangenaam. Kortom je huid zal weer gaan stralen als nooit tevoren. Een echte huidverbeterende massage.

9

Cosmedische Gezichtsbehandeling

De basis van de cosmedische gezichtsbehandeling bestaat uit therapeutische huidproducten welke op medische sterke worden ingezet. Er wordt gewerkt met een hoge dosis actieve ingrediënten op basis van oppervlakkige fruitzuren, enzymen en peptiden die uw huid diréct een zichtbare glow geven.   

 

Deze huidverbeterende gezichtsbehandeling duurt 45 minuten en is geschikt voor alle huidtypen. Aan de hand van de huidanalyse bepalen wij welke producten geschikt zijn en vooral nodig zijn voor uw huid. De gezichtsbehandeling versterkt, kalmeert, voedt en beschermt de huid.

De behandeling bestaat uit

  • Hydraterende reiniging met aloë Vera, groene thee en shea butter eventueel gecombineerd met melkzuur.

  • Dubbele dieptereiniging met behulp van exfoliatie op basis van biologisch afbreekbare jojoba was in combinatie met glycolzuur.

  • Extracties van talgophopingen, mee-eters en puistjes.

  • Bindweefselmassage om de doorbloeding van de huid te stimuleren en de afvoer van afvalstoffen te versnellen. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen waardoor de huidconditie wordt geoptimaliseerd.

  • Een huidverbeterend masker met ferulic acid wat pigmentvlekken verminderd, nieuw pigment remt, provitamine B5 wat de huid kalmeert en herstelt én glycolzuur waardoor dode huidcellen worden verminderd.

  • Afsluitend met een SPF50, vitamine B serum wat ontstekingsremmend, talgregulerend en sterk hydraterend werkt.

Acnetherapie
Chemische peeling
Goedaardige huidafwijkingen verwijderen
Microneedling/SkinPen
Oedeem- en Littekentherapie
Elektrische Epilatie
Camouflagetherapie
Skinboosters + XL Hair
Bindweefselmassage
Cosmedische Gezichtsbehandeling
bottom of page