top of page

Het belang van basis huidverzorging

Waarom is je het verzorgen van je huid zo belangrijk?


Zoals velen inmiddels weten is je huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam en zit het als een warme jas om je lijf heen. Het beschermt je tegen invloeden van buitenaf zoals de zon, ziektekiemen, stoten, uitrekken en het verlies van vocht.

Onze huid heeft van nature een beschermlaagje, dit noemen we de zuurmantel. Het bestaat uit zweet, talg en dode huidcellen. Het heet zuurmantel, omdat de zuurgraad of pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 ligt. Dit de huid PH, er bestaat ook iets als PH-neutraal, dit is rond de 7.0. Dit zie je vaak op verzorgingsproducten staan. Dit is dus hoger en tast de natuurlijke PH waarde van de huid aan. Als je een gevoelige huid hebt dan kan het zijn dat je huid minder goed tegen producten kan die hoger zijn dat de huideigen PH waarde. Heb je een vitale huid dan kun je wat meer hebben.

Om te zorgen dat je huidfuncties optimaal blijven zijn naast huidbehandelingen in de praktijk, ook je eigen acties belangrijk! Dit kun je dagelijks helemaal zelf doen.


Om te zorgen dat het vocht in je huid op peil blijft is het gebruikt van een verzorgende crème erg belangrijk. Deze zorgt ervoor dat het vocht minder makkelijk je huid uitgaat en bepaalde ingrediënten zoals ureum en lipiden zorgen dat de huid beter in staat is vocht vast te houden.


Aan het einde van de dag is het belangrijk je huid te reinigen met een reinigingsproduct. Zo was je de vuil- make-up resten van de dag eraf. Veel reinigingsproducten als zepen of schuimende wasgels hebben een hoge pH-waarde (soms richting 9, 10) om zo goed te kunnen ontvetten bij een vette acne huid. Ze drogen de normale tot droge huid echter te veel uit waardoor een reinigingscrème dan een fijnere optie kan zijn. Vergeet nooit na de reiniging van de huid je huid weer te verzorgen met een crème.


Dode huidcellen vormen de buitenste laag van onze huid. Ze beschermen ons, maar kunnen er ook voor zorgen dat onze huid er dof en oneffen uit komt te zien. Door middel van een milde exfoliant worden de dode huidcellen op de huid verwijderd en krijgen we de huid weer stralender.


Bescherm je huid dagelijks tegen de zon met een zonnebrandcrème, hiermee voorkom je zoveel mogelijk zonneschade, huidkanker en ga je huidveroudering tegen.


Zo heb je met deze 4 huidproducten een basis huidverzorging in huis om je huidfuncties optimaal te houden en je huid te beschermen!


6 januari 2020 Auteur : Debby van Leeuwen-de Jong

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page