top of page

Wat is Microneedling en wat doet het in de huid?

Bij microneedling worden er eigenlijk duizenden micro- verwondingen aangebracht door middel van een instrument met dunne naalden. Dit klinkt enger dan dat het is. Het zijn zeer kleine naaldjes die doordringen in de epidermis of te wel de opperhuid, tot eventueel de dermis, ook wel de lederhuid genoemd. De naalden creëren geen klassieke wondgenezing maar laten de cellen denken dat er schade is opgetreden.

Door deze gecontroleerde schade wordt er een littekenloze genezing in gang gezet. Het genezingsproces stimuleert onder andere collageen en elastine toename. Uit onderzoek blijkt dat er een significante toename van collageen en elastine is. Deze hoeveelheid collageen en elastine neemt per behandeling toe, dus hoe meer behandelingen hoe meer toename! Daarnaast bevordert het genezingsproces ook de aanmaak van hyaluronzuur.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en is essentieel voor een normale structuur en sterkte voor onder andere de huid en het bindweefsel. Elastine is een elastische proteïne in het bindweefsel. Het is verantwoordelijk voor het uitrekken en hierna weer terug vormen van verschillende soorten bindweefsels en. Hyaluronzuur zorgt simpel gezegd voor hydratatie en volume van de huid. Het helpt vocht inbrengen en daarbij ook het vocht vast te houden in de huid.


De opperhuid blijft bij microneedling grotendeels intact. Dit heeft als effect dat het genezingsproces positief wordt beïnvloed en er minder kans is op eventuele infecties. Microneedling kan hierdoor worden ingezet bij bijna alle huiden.


Hoe ziet de behandeling eruit?

Huidkliniek Dorlas werkt met de Dermapen3™.Het voordeel van microneedling met een pen is dat de snelheid en naaldlengte makkelijk kunnen worden aangepast. Hierdoor kan per gebied gerichter te werk worden gegaan. Voor iedere cliënt wordt voor de behandeling een passend behandelplan opgesteld.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gereinigd en ontvet. Afhankelijk van de indicatie op de huid worden de naaldlengte bepaald. Vervolgens worden er met de pen meerdere roterende banen over de huid gemaakt. Na de behandeling kan de huid rood en/of gevoelig zijn. Dit kan een aantal dagen duren en hangt af van de indicatie op de huid.


Hoe snel zie ik resultaat?

Dit is per persoon verschillend, bepalend zijn bijvoorbeeld de voorbereiding van de huid, de indicatie en de huidconditie. Over het algemeen zal na ongeveer zes tot acht weken te merken zijn wat de behandeling voor effect heeft gehad op de huid. Vervolgens kan er besloten worden hoe veel behandelingen er nog nodig zijn om tot het gewenste eindresultaat te komen.
Bron: HUYD Expertisecentrum Voor Huidprofessionals

26 maart 2021 Auteur: Laura Sellink

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page