top of page

Wat is een Skinbooster?

Naast je eigen dagelijkse huidverzorging op de huid smeren is er nu ook een techniek waarbij kleine injecties met waterdun hyaluronzuur in de huid worden gebracht die de huid van binnenuit hydrateert en verbetert.

Een Skinbooster is een injectievloeistof, bestaande uit een basis (meestal natuurlijk hyaluronzuur), aangevuld met actieve ingrediënten zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides en aminozuren die de huid repareren, voeden, opvullen en stimuleren.

Naast dat een Skinbooster (anders dan bijvoorbeeld een crème) direct in de huid wordt gebracht zorgt de microneedling ook voor een betere doorbloeding en activatie van collageen en elastine. Uit onderzoek blijkt dat slechts 3% van de actieve ingrediënten in een crème effectief is. Voor een skinbooster cocktail is dit 97%. De huid krijgt dus letterlijk een ‘boost’!

Bij Huidkliniek Dorlas wordt er gewerkt met de skinboosters van RRS®-inject lijn van Skin Tech Pharma. Deze vertragen het verouderingsproces, stimuleren de toename van volume, verzachten rimpels en voeden de huid. Hyaluronzuur is daarom de basis van diverse skinboosters.

Wat doen deze werkstoffen precies?

Peptiden zijn proteïnefragmenten en zijn opgemaakt uit aminozuren. Je huid wordt opgebouwd uit proteïne, ze zijn de bouwstenen van je huid. Als je huid geen peptiden zou bevatten, dan zou je huid minder stevig zijn, zou je rimpels hebben, is je huidtextuur anders en zal je huid niet zo veerkrachtig en sterk zijn.

Antioxidanten zijn stoffen die in staat zijn vrije zuurstofradicalen uit te schakelen. Antioxidanten zorgen eigenlijk voor een beschermende laag op de huid. Het aantal vrije radicalen kan sterk toenemen door bijvoorbeeld roken of blootstelling aan de zon.


Vitaminen en mineralen hebben vele functies voor de huid en teveel om nu op te noemen maar denk aan; bestrijding van vermoeidheid, verbeteren stofwisseling, stimuleren van aanmaak nieuwe huidcellen etc. Hierover snel meer!

Hyaluronzuur heeft als grootste kracht het binden van grote hoeveelheden vocht. In de huid is voor hyaluronzuur dan ook een belangrijke rol weggelegd voor hydratatie en volume. Het verlies van hyaluronzuur is één van de belangrijkste oorzaken van veroudering van de huid. De eerste signalen zijn microrimpels en veranderingen in huidtextuur die gepaard gaan met verlies van stevigheid en uitstraling. Om de zichtbare tekenen van dit verouderingsproces te voorkomen of te bestrijden is aanvulling, c.q. behandeling met hyaluronzuur een aanrader.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een Skinbooster wordt aangebracht door middel van oppervlakkige injecties(microneedling) in de huid met een intradermale injector. Voor de behandeling wordt de huid gereinigd. Afhankelijk van het behandelplan wordt de huid met banen over de huid enkele keren behandeld. Na de behandeling kan de huid roodheid vertonen, afhankelijk van de toegepaste applicatie en de huidconditie kan dit langer duren.


Ieder huidtype en indicatie vraagt om een eigen behandelplan die bestaan uit een aantal behandelingen in een kuurverband. Een kuur betekend tussen de 3-6 behandelingen. Om de behandeling en het resultaat te ondersteunen, worden er bijhorende thuisproducten gebruikt.

28 februari 2020 Auteur: Debby van Leeuwen-de Jong

321 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page